diumenge, 22 de juny del 2014

Ben aviat fara un mes. ERC guanya unes primeres elecccions a Sant Cebrià de Vallalta

 
ERC guanya les eleccions europees a Sant Cebrià. Qui ho havia de dir, ni en una enquesta prèvia s’hagués pogut preveure aquesta victòria amb una població que és feu Convergent.

Tot i així vull donar les gràcies a la gent que ha fet confiança a Esquerra Republicana de Catalunya, i donar els gràcies també a la gent que ha votat partits que estan pel dret a decidir.

A Catalunya, ERC ha guanyat per primera vegada unes eleccions. Josep Maria Terricabres, visiblement emocionat donava les gràcies per TV3 a tots els seus seguidors. Ha obtingut 594.052 vots. La llista encapçalada pel mateix Terricabres i per Ernest Maragall ha aconseguit un 23% del total. Molt lluny ens queda el 9,2% del 2009. A més a més han complert amb les expectatives que els i donaven un segon diputat i han triplicat els resultats de les últimes eleccions. Oriol Junqueras va declarar que s’ha fet un pas més cap a la llibertat i la independència de Catalunya. Va dir que era el moment de la unió entre les forces partidàries del referèndum i va felicitar als seus rivals polítics. En especial al candidat Ernest Urtasun i a posteriori, la formació de Pablo IglésiasPodemos“ que va esser la sorpresa de la nit. Va reiterar que era un dia molt important per Catalunya: “El que ens jugàvem avui era tant que gairebé o era tot”. Terricabres assegurava que anirien a Europa a dir que els catalans “estàvem impulsant la transformació d’un país per fer-lo nou”. Per un altre costat, es va alegrar de la forta participació que hi ha hagut a Catalunya, però va recalcar que no era suficient: “el 9 de novembre necessitem passar del 50%”. De totes maneres, el triomf de les forces que defensen el dret a decidir és ja una realitat.
http://www.324.cat/eleccions-europees-2014/municipi/sant-cebria-de-vallalta