dissabte, 16 de juny del 2012

SORTIDA SADERNES-SANT ANIOL D'AGUJA-SALT DEL BRULL

Sortirem de Santa Cecília de Sadernes a les 10h. el pasat 13 de maig de 2012






De Sadernes al Pont de Valentí.
Pujat suaument vam arribar a un segon aparcament, entremig de les rieres i al costat d’una pedrera abandonada. La pista mes endavant comença a estar encimentada en un pas entre dues penyes, on hi ha una formidable cinglera equipada per a l’escalada. Finalment arribem al trencall del Pont de Valentí. (30 Min.)
Del Pont de Valentí al Gomarell. (30 Min.)
En aquest punt deixem la pista i baixem al Pont d’en Valentí per un corriol a l’esquerra. Un senyal ens indica el camí de Sant Aniol per un itinerari. En tot moment cal que agafem el camí de més a la dreta que va paral·lel al riu. Més tard trobarem un encreuament de camins on hi ha un rètol que ens indica que cal baixar per anar a buscar el camí de Sant Aniol. De seguida trobarem uns esglaons de fusta que ens porten a la pista de la Muntada, que seguirem fins a trobar un petit aparcament on hi ha una banderola de l’itinerari que ens indica la direcció a seguir. En aquest punt, hem de creuar l’aparcament i la riera, i seguir el sender que voreja la riera fins arribar a la resclosa del Gomarell.
Del Gomarell a Sant Aniol i continuant fins al Salt del Brull. (1h. Aprox)
Passarem la represa pel mateix cim de la resclosa i seguirem un camí ben fressat que va pujant per la riba esquerra, més endavant creuarem la riera per un pont penjat. Poc més endavant haurem de tornar a travessar la riera per una passera i seguir altre cop per la riba. Sense deixar de seguir les marques de l’itinerari proposat arribem a l’ermita de Sant Aniol. Al costat de l’ermita s’hi troba la rectoria i la font. Des d’aquí seguim fins al salt del Brull tot agafant el camí que s’enfila per la dreta de la Font de Sant Aniol. Allà dalt al Salt del Brull alguns dels companys es van banyar, jo em vaig decantar per fer una remullada de peus, que l’aigua no era pas calenta sinó al contrari.
Camí de tornada (2h.)
La tornada la farem per darrera de l’Ermita de Sant Aniol passant per un pont penjat, i seguint la vora del riu i en una cruïlla resseguint el camí fet anteriorment tot seguint la pista cap a migdia.
Va ser una excursió que, en general no va oferir gaire dificultat, va ser divertida, varem anar molta colla, i només va tenir un defecte, que des de la resclosa de Gomarell fins a Sadernes ens va ploure bastant, i varem arribar xops al cotxe i no varem poder fer el dinar que haguéssim desitjat fer en aquell entorn.