dissabte, 11 de febrer del 2012

Encallat.

Tot fent un anàlisis a un mes vista del seu encallament. Si em refereixo al accident del Costa Concòrdia de “Costa Cruceros”. Un vaixell amb 114 mil tones de pes, que va quedar encallat el passat 13 de gener de 2012 a la illa italiana de Giglio, proper a la costa de la Toscana, en el mateix Mar Mediterrani. Provocant així més de 17 morts i 4200 persones evacuades.
Varies preguntes que em faig davant d’aquest fet és. ¿Com pot ser que un vaixell passi tan proper d’una illa? i al mateix temps es digues que el capità, màxim responsable de la embarcació estava sopant al restaurant de vaixell amb una noia que no tenia el passi per estar dins del vaixell, ¿no hauria d’estar tripulant la nau quan es fan maniobres d’aquest tipus que tenen certs riscos?¿Per que no va informar a la tripulació, que era necessari que tothom abandones el vaixell?

Suposo que les asseguradores ja miraran de cobrir amb diners allò que no té preu (les pèrdues humanes), una mala experiència d’aquest tipus pot ser traumatitzant.

Veure com gent indefensa, gent gran, nens i gent de tot tipus, no siguin informats abans d’hora, d’evacuar un vaixell quan s’està al abisme de l’enfonsament i on la seva tripulació i els seus passatger estan al llindar de mals majors, és greu.

La polèmica de Francesco Schettino (càpita del vaixell), que ha de demostrar allò que han de complir tots els capitans en casos d’enfonsament o incident de qualsevol tipus. Que el càpita es quedarà fins que abandoni tothom el vaixell. Hi ha investigacions que s’estan portant a terme que demostren que va abandonar el vaixell entre els primers, i que va enganyar al comandant del port de Giglio.

Ja veurem com acabarà tot plegat. L’única cosa positiva de tot plegat és que la illa de Giglio s’ha postulat com atractiu turístic mentre hi hagi el buc barat i semienfonsat arran de costa.

Adjunto vídeos dels matins de TV3 on hi surten supervivents Catalans del incident del Costa Concòrdia.
http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3903310

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3903490

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/3907150