dimecres, 16 de gener del 2013

¿EL BENESTAR SOCIAL DEPEN DE 1550 €?




Tot veien la polèmica de la paga extra d’un càrrec electa, i no d’un funcionari.

Crec que si aquest ha de fer algo ho haurà de fer quan els ex-mandataris del país ho hagin fet.

Sabíeu que Pujol, Maragall i Montilla ens costen dos milions d'euros a l'any

L'ex president autonòmic de CiU va deixar ben preparada la seva 'jubilació' a costa dels diners dels ciutadans

El cost del manteniment de les oficines de ex presidents de la Generalitat de Catalunya no arreglarien els pressupostos autonòmics. Però en època de crisi mantenir una despesa de dos milions d'euros a l'any perquè Jordi Pujol, Pasqual Maragall i José Montilla tinguin despatx, xofer i secretària, entre altres drets, sembla excessiu.

Els ex presidents de la Generalitat li costen al contribuent cada any gairebé dos milions d'euros. Una llei del Parlament, aprovada a la fi de l'últim mandat de Pujol (2003), va autoritzar als quals deixessin el càrrec de president autonòmic disposar d'oficina pròpia, secretària, un assistent, cotxe oficial amb el seu conductor i seguretat.

Els lloguers dels tres despatxos ascendeixen a gairebé 389.195,81 euros a l'any. A això cal sumar una partida d'altres 184.000 euros, que Pujol, Maragall i Montilla es reparteixen per a les despeses de material, subministrament, etc. de les seves oficines, segons les dades estan reflectides en la memòria de lloguers dels Pressupostos de la Generalitat de 2012, que CiU va aprovar gràcies a l'abstenció del PP --El PP li aprovarà els pressupostos a CiU a canvi de res--. En ells s'inclouen les despeses que suposen mantenir les tres oficines dels expresidents autonòmics.

PUJOL, DESPATX DE 441 METRES QUADRATS

L'oficina de Pujol --en el luxós Passeig de Gràcia de Barcelona i de 441 metres quadrats-- costa 148.672,28 euros a l'any. A aquesta quantitat cal sumar altres 15.053,52 euros anuals de despeses d'escala. L'oficina de Maragall -a Passeig de Gràcia amb l'Avinguda Diagonal i de 312,84 metres quadrats--, 127.628,93 euros de lloguer; i l'oficina de Montilla --en l'Avinguda de Diagonal amb Rambla Catalunya- té un cost de 90.992,16 euros més 6.848,92 de comunitat.

El sou del personal adscrit a aquestes oficines va a part. Pujol, Maragall i Montilla compten amb un assessor remunerat cadascun, que cobra uns 66.850 euros bruts a l'any, la qual cosa suposa una despesa en total de 200.550 euros anuals.

LES SECRETÀRIES, POC MÉS DE 25.000 EUROS

A més, una secretaria cadascun dels expresidents autonòmics. Són del grup C-22, la qual cosa suposa que perceben al voltant de 25.380 euros a l'any. Les tres secretàries suposen 76.140 euros a l'any als pressupostos autonòmics. Els tres xofers cobren cadascun al voltant de 19.372 euros a l'any (grup C-2). El cost dels tres suposa 58.116 euros més, que cal sumar-ho al pagament del renting dels cotxes oficials: uns 18.000 euros anuals.

En la mateixa línia, el cost salarial dels agents dels Mossos d'Esquadra adscrits a la seguretat dels tres ex-mandataris autonòmics --uns tres o quatre agents assignats a cada expresident-- ronda els 360.000 euros.

 

Facin la seva valoració, pot ser si que podria l’alcalde de Sant Cebrià dedicar la seva paga extra al benestar social, però crec que primer li han de donar exemple el que tenen tot un munt de privilegis.

 

Per cert podem estar satisfets de l’exemple que ha donat el President d’ERC Oriol Junqueras que ha renunciat a sobresou, oficina i cotxe oficial que li correspon com a cap de l’oposició al Parlament.